Innovatie centraal bij ISOVER Technische Isolatie

Saint-Gobain Isover produceert al meer dan 70 jaar isolatie. De drijvende kracht achter deze levensloop is innovatie.
Saint-Gobain Isover startte in 1930 met de productie van glaswol isolatie. Sindsdien hebben een groot aantal innovaties geleid tot de posi tie van één van ’s werelds meest toonaangevende isolatiebedrijven. 


Beginjaren

In de beginjaren leidde de focus op productietechnologie en vezelkwaliteit tot de ontwikkeling van een toonaangevend TEL-proces. Dit proces gebruikt onder meer centrifugale krachten voor de productie van een nieuwe generatie glasvezels van optimale, constante kwaliteit.
 

Wereldwijde uitbreiding

Saint-Gobain Isover breidde zich uit en bleef zich wereldwijd ontwikkelen op basis van technologische innovatie. De aandacht naar IT, logistiek en palletisering leidde tot een logistieke doorbraak met de introductie van het Isover Multipack. Met dit verpakkingsconcept zijn tegenwoordig alle isolatieproducten in standaardmaten op pallets leverbaar.

 

Energiebesparing

De afgelopen jaren ligt steeds meer focus op de ontwikkeling van nieuwe, efficiënte isolatieoplossingen voor de technische en bouwkundige markt. Dit biedt klanten oplossingen om te voldoen aan de toenemende mate van wet- en regelgeving op het gebied van comfort en energiebesparing. Door een nauwe samenwerking met industriële partijen, scheepsbouwers en installatietechnici levert Saint-Gobain Isover wereldwijd oplossingen op maat voor de meest uiteenlopende toepassingen in technische isolatie. 

Innovatie is de drijfveer

Ons assortiment van isolatie-oplossingen blijft zich uitbreiden met innovatieve producten die voldoen aan de huidige vraag. Eén van de grootste doorbraken in de afgelopen jaren is de ontwikkeling van ULTIMATE™, een minerale wol die de beste eigenschappen van steenwol en glaswol combineert: het biedt weerstand tegen zeer hoge temperaturen en heeft de goede thermische prestatie en gewichtsvoordelen van glaswol. Deze doorbraak in isolatietechnologie geeft een hele reeks aan nieuwe mogelijkheden, met name voor oplossingen in scheepsbouw, industrie en op locaties waar hoge brandeisen gelden.