Tanks en vaten

Tanks en vaten

Tanks en vaten

Goede isolatie voor industriële opslagtanks en vaten

Installeren van industriële isolatie: alles wat u moet weten...

Industriële opslagtanks en vaten zijn net zo variabel in grootte, vorm en bedrijfstemperatuur als de processen die zij ondersteunen. Voor tankisolatie is het van groot belang dat het isolatiesysteem voldoet aan alle procesvereisten op het gebied van vormvastheid, behoud van temperatuur en veiligheid. ISOVER biedt een ruime keuze aan minerale wol producten met verschillende kwaliteiten en prestatieniveaus. Hiermee kunnen we aan alle specifieke milieu- en klanteisen voldoen. 

Welke eigenschappen zijn voor u belangrijk?

De ISOVER Industriële isolatieoplossingen bieden voor iedere temperatuur (MST) de beste thermische prestatie, met hoog akoestisch comfort en maximale brandveiligheid.

Bij het isoleren van tanks en vaten spelen naast thermische, ook akoestische en brandveilige eigenschappen een rol. ISOVER producten zijn onbrandbaar en hebben een hoge luchtdoorstromingsweerstand met bijhorende gunstige akoestische prestaties.

Als corrosie op RVS oppervlakken een issue is, kies dan voor ISOVER producten met hydrofobe en waterafstotende eigenschappen (AS-kwaliteit). En kies voor een laag chloridegehalte om het risico op corrosie onder de isolatie (CUI) te beperken.

Tenslotte bieden we een ruime keuze uit verschillende afwerkingen, zoals versterkt aluminium of glasvlies.

U TECH Industriële isolatie

Wanneer specifieke eisen om een hoge mate van energie-efficiëntie in tankwanden en -daken vraagt, kiest u voor de flexibele, lichtgewicht U TECH platen en rollen. U TECH biedt zeer hoge thermische prestaties, waardoor u minder dik hoeft te isoleren. Daarnaast bieden het lage gewicht en de flexibele structuur veel installatievoordelen.

U TECH CLIMCOVER voor tankwanden

Voor thermische en akoestische isolatie van tankwanden bij temperaturen tot 250°C bieden de lichtgewicht glaswolrollen met crimping technologie de perfecte oplossing.  ISOVER TECH CLIMCOVER Crimped Roll 2.0 Alu2 is zeer geschikt voor de isolatie van tankwanden.

ISOVER CRYOLENE met hoge treksterkte

ISOVER CRYOLENE oplossingen hebben we speciaal ontwikkeld voor de isolatie van cryogene tankwanden en -daken. De zeer veerkrachtige glaswolrollen behouden hun elasticiteit bij temperaturen van -170°C tot +120°C. Door de afwerking met versterkt glasvlies of versterkt aluminium beschikken onze CRYOLENE producten over een hoge treksterkte.

Tankwanden met standaard temperaturen

Voor de wanden van tanks bieden ISOVER glaswolplaten en -rollen met crimping technologie de ideale oplossing. Door de crimping technologie zijn de glasvezels van deze producten zo georiënteerd dat ze over een unieke combinatie van producteigenschappen beschikken. Hoge drukvastheid, flexibiliteit en zeer efficiënte thermische isolatie bij een licht gewicht.

Tankwanden met hoge temperaturen

Voor tankwanden met zeer hoge temperaturen biedt ULTIMATE™ minerale wol de perfecte oplossing. ULTIMATE is flexibel, licht in gewicht en zorgt voor een hoge energie-efficiëntie. Spelen mechanische eigenschappen een rol, kies dan voor ISOVER steenwol.

Tankdaken met hoge belasting

Wanneer de toegang tot het tankdak een hoge belastingseis aan de isolatie stelt, kiest u voor ISOVER platen met een hoge dichtheid en drukvastheid. De structuur van onze steenwolplaten zorgt ervoor dat het dak beloopbaar is. Vanwege hun hoge drukvastheid en het hoge gewicht vereisen ISOVER steenwolplaten voor tankdaken geen aanvullende bevestiging of ondersteunende structuur. Bijkomend voordeel is dat dit de kans op koudebruggen aanzienlijk vermindert. Als u de tankdaken van een metalen bekleding wilt voorzien, bevestigt u deze door de isolatie heen op een ondersteunende structuur.

Holle ruimten en moeilijk bereikbare zones

Afhankelijk van het ontwerp van een tank, bijvoorbeeld dubbelwandige constructies, kunnen holle ruimtes ontstaan die u niet met normale platen en dekens kunt isoleren. Voor deze moeilijk bereikbare zones biedt ISOVER losse glaswol producten die u eenvoudig kunt verwerken. Deze wol biedt de flexibiliteit en de structuur om het algemene isolatieniveau te behouden. ISOVER losse wol is beschikbaar met en zonder binder. U verwerkt het eenvoudig met de hand of u blaast het in met speciale blaasmachines.
 

Wil u meer weten over onze industriële isolatieoplossingen voor tanks en vaten? Neem dan contact met ons op. We bieden u graag ondersteuning bij het brandveilig, thermisch en akoestisch isoleren van uw project.

Referentieprojecten - Ontdek onze wereldwijde referenties.

Laat u inspireren door deze referentieprojecten. Hier ontdekt u of onze producten ook de oplossing kunnen zijn voor uw industrie-isolatievraagstuk.

ISOVER heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en klantentevredenheid. Dit biedt u bij het ontwerp van uw project de zekerheid die uw wenst.