Zonnecollectoren

Thermische zonnecollectoren

Het Isover Solar assortiment minerale wol producten is speciaal ontwikkeld voor hoogwaardige isolatie voor zonnecollectoren. 


Solar Panels on site

Zonnecollectoren in gebruik

Isolatie voor thermische zonnecollectoren 

Met thermische zonnecollectoren zijn huishoudens in staat om zelf warm tapwater op te wekken en aanzienlijk te besparen op energie voor huishoudelijke verwarming.  Voor producenten van zonnecollectoren is het de uitdaging om te voldoen aan een voortdurende vraag naar een hoog kwaliteitsniveau tegen competitieve prijzen. 

Isolatie is nodig in thermische zonnecollectoren om warmte goed op te vangen en te concentreren. Door thermische verliezen te beperken aan de achterzijde en zijkanten van de collectoren, verhoogt goede isolatie de efficiëntie van de collector. Hierdoor kan een maximale hoeveelheid warmte worden overgebracht naar de circulatievloeistof.


Isover, de beste partner voor duurzame oplossingen

Als wereldleider in isolatietechnologie, heeft Isover zich ingezet om de meest effectieve isolatieoplossingen voor zonne-energiecollectie te ontwikkelen.

oem-application-solar-collector-inside-view_200x130

Doorsnede zonnecollector

Het Solar assortiment is specifiek ontwikkeld voor toepassing in thermische zonnecollectoren. Isover Solar producten zijn leverbaar in glaswol, steenwol en ULTIMATE minerale wol . Ze combineren een hoge thermische prestatie met duurzaamheid en kunnen worden toegepast bij temperaturen tot wel 250°C.