Tanks & Vaten

Tanks & vaten


Industriële opslagtanks en vaten zijn net zo variabel in grootte, vorm en bedrijfstemperatuur als de processen die zij ondersteunen. 


Industriële tanks en vaten

Industriële tanks en vaten

Voor tankisolatie is het van groot belang dat het isolatiesysteem voldoet aan alle procesvereisten op het gebied van vormvastheid, behoud van warmte of koude en de veiligheid waarborgt. 

Isover biedt een ruime keuze aan minerale wol materialen elk met een scala aan verschillende kwaliteiten en prestatieniveaus om aan specifieke milieu- en klantbehoeften te voldoen. Voor een hoge mate van energie-efficiëntie in tankwanden en –daken biedt Isover ULTIMATE U Tech platen en rollen, die warmteverlies, gewicht en benodigde ruimte aanzienlijk verminderen.

Voor thermische en akoestische isolatie van tankwanden bij temperaturen tot 260°C, bieden de lichtgewicht rollen van glaswol kwaliteit, zoals de Isover  TECH Crimped Roll 2.0 de perfecte oplossing.


Tankwanden

Tankwanden isoleren

Tankwanden isoleren

Oplossingen van Isover voor lichtgewicht en efficiënte constructies bij standaard temperaturen

Isover's glaswol oplossingen voor tankisolatie

Voor de wanden van tanks bieden Isover glaswol gecrêpeerde  platen en rollen de ideale oplossing. Door het crêpage-proces zijn de glasvezels van deze producten zo georiënteerd dat ze over een unieke combinatie van producteigenschappen beschikken: hoge drukvastheid, flexibiliteit en zeer efficiënte thermische isolatie bij een licht gewicht. 

Isover ULTIMATE

Voor zeer hoge temperaturen biedt Isover met ULTIMATE een speciaal assortiment oplossingen voor een hoge energie-efficiëntie en producten met steenwol voor geavanceerde mechanische prestaties. 


Tankdaken

Tankdaken isoleren

Tankdaken isoleren

Isover thermische isolatie met hoge mechanische sterkte

Wanneer de toegang tot het tankdak een hoge belasting aan de isolatie stelt, leveren Isover platen met een hoge dichtheid de benodigde drukvastheid om het dak beloopbaar te maken. Vanwege hun hoge drukvastheid en gewicht vereisen Isover steenwolplaten voor tankdaken geen aanvullende bevestiging of ondersteunende structuur, waardoor de kans op koudebruggen aanzienlijk wordt verminderd.

Metalen bekleding

Als tankdaken van een metalen bekleding moeten worden voorzien, moet deze echter op een ondersteunende structuur door de isolatie worden bevestigd volgens de verschillende lokale specificaties en normen die van toepassing kunnen zijn.