Terug naar de resultaten
TUI Cruiseship: Mein Schiff 3 Turku
Late 2012 to May 2014 Finland

Turku, Finland


Commentaar

”De isolatie van het schip weegt nu 50 procent minder dan de standaard isolatie voor schepen van deze grootte en gewichtsklasse. Dit bespaart aanzienlijk veel energie, " merkt Matti Reijonen van Saint-Gobain Isover Finland op.

Characteristics

De constructie van 'Mein Schiff 3' begon in 2012 en de te water lating vond plaats in November 2013. de bouw van het schip zal in mei 2014 voltooid zijn.

Met 'Mein Schiff 3' en haar zusterschip 'Mein Schiff 4', richt TUI Cruise zich op een nieuwe generatie van milieuvriendelijke cruiseschepen.

Het schip is geïsoleerd met Isover's glaswol, steenwol en ULTIMATE producten. Dergelijke moderne isolatie-oplossingen zorgen ervoor dat het schip ruimschoots voldoet aan de eisen voor zowel brandwering als thermische en akoestische isolatie. Mein Schiff 3 is een hoogwaardig en innovatief cruiseschip van 99.000 registerton. Het schip is ongeveer 295 meter lang en 36 meter breed. Het zal een 1000-koppige bemanning hebben. 

NAME QUANTITY INTEREST
ULTIMATE and Glasswool 150 000m2 Fire and thermal insulation. First vessel where the U coefficient for thermal conductivity has been taken into account in thermal insulation design.
STX Finland