Onze materialen

Glaswol

Isover glaswol: hoogwaardige isolatieproducten met een licht gewicht


Glaswol

Glaswol

In de afgelopen 70 jaar heeft Saint-Gobain Isover door continue innovatie haar glaswol oplossingen ontwikkeld tot een hoog kwaliteitsniveau. 

70-80% gerecycled glas

De glaswolproducten van Isover worden vervaardigd uit regionaal gewonnen natuurlijke grondstoffen, zoals zand, en bestaan voor 70-80% uit gerecycled glas. Hierdoor vormen ze de perfecte keuze om aan milieueisen te voldoen.

Breed scala Isover glaswolproducten

Het brede scala Isover glaswolproducten is geschikt om aan strenge eisen te voldoen en biedt voordelen in thermische en akoestische isolatie, brandwerendheid en installatiegemak.


Voordelen van glaswol 

uitstekende thermische isolatie

optimale akoestische eigenschappen

uniek licht gewicht

voordelige oplossing

dunne oplossing

duurzame oplossing

Uitstekende
thermische
isolatie

Optimale
akoestische
eigenschappen

Uniek
licht
gewicht

Voordelige
oplossing
 

Dunne
oplossing
 

Duurzame
oplossing
 


Glaswolproductie

Glaswol wordt gemaakt van natuurlijk zand waaraan gerecycled glas (scherven) en bindmiddelen zijn toegevoegd. Het materiaal wordt in een oven tot 1100°C gesmolten en vervolgens door sneldraaiende schijven door precisieboorgaten geperst waardoor vezels worden gevormd. Na toevoeging van bindmiddelen en andere additieven krijgen de verschillende producten hun specifieke kenmerken. Vervolgens wordt de glaswolmat gepolymeriseerd, verwarmd en langs drukrollen geleid, zodat het product wordt uitgehard en de gewenste dikte en densiteit krijgt.

De afgewerkte producten worden onder hoge druk gecomprimeerd verpakt zodat het volume en daarmee de opslag- en transportkosten zo laag mogelijk blijven.