Latest news Terug

Fins cruiseschip geïsoleerd met Isover

04/04/2014

Grote gewichtsbesparing dankzij Isover ULTIMATE in cruiseschip 'Mein Schiff 3'


importNews_STX-Finland-Mein-Shiff-3.jpg

'Mein Schiff 3' wordt in opdracht van TUI Cruises gebouwd bij de werf STX Finland in Turku. Het schip heeft een massa van 99.000 registerton, is 295 meter lang en heeft een bemanning van circa 1000 personen. TUI Cruises richt zich sterk op duurzaamheid en milieu. Dit cruiseship bevat verschillende milieuvriendelijke oplossingen, zoals een systeem om schadelijke stoffen uit uitlaatgassen te filteren.

'Mein Shiff 3' is geïsoleerd met Isover ULTIMATE en glaswol om maximale energie-efficiëntie te bereiken. Dit wordt onder meer bereikt door de grote gewichtsbesparing. "De isolatie van het schip weegt nu 50% minder dan de standaardisolatie voor schepen van deze grootte en gewichtsklasse", zegt Matti Reijonen, productmanager van Saint-Gobain Isover Finland. "Dit bespaart een aanzienlijke hoeveelheid brandstof."

Naast het gunstige gewicht is gekozen voor Isover Marine isolatie-oplossingen door de goede thermische isolatie-eigenschappen: "Voor de thermische isolatie van het schip zijn glaswolplaten gebruikt met een dikte van 100 tot 150 millimeter", aldus Matti Reijonen: "De TUI cruiseschepen zijn de eerste schepen waarbij rekening gehouden is met de thermische warmteweerstand om het beste isolatie-ontwerp te realiseren."

Mein-Schiff-3-Photo-by-STX-Europe_carousselImageLarge

Twee derde van de 150.000 m2 isolatie verwerkt in het schip heeft brandwerendheid als hoogste prioriteit. Hiervoor is 60 en 70 mm U MPN toegepast, een product van ULTIMATE minerale wol dat voordelen van glaswol en steenwol combineert: het is licht in gewicht en voldoet aan de strengste brandveiligheidseisen.