Duurzaamheid

Duurzaamheid in de levenscyclus

Isover biedt duurzame oplossingen met een minimale milieu-impact tijdens productie, transport, gebruik en verwijdering.


Duurzame oplossingen

Duurzame oplossingen

Duurzaamheid omvat alle aspecten die een rol spelen tijdens de levensduur van een product. Het volstaat niet als een product, zoals isolatie, positief bijdraagt aan de vermindering van energieverbruik en energie-gerelateerde uitstoot in de atmosfeer. Milieubelasting tijdens productie, transport en de hoeveelheid afval van producten is een belangrijke factor die niet over het hoofd mag worden gezien.

Duurzame isolatieoplossingen

Saint-Gobain Isover is wereldmarktleider op het gebied van duurzame isolatieoplossingen, met een duidelijke focus op hoogwaardige technologische producten en systemen. Zodoende helpt Isover om aan de huidige en toekomstige duurzaamheidseisen te voldoen.

Optimalisering energieverbruik

Isover technische isolatieproducten worden al meer dan 70 jaar ontwikkeld om de hoogste prestaties op het gebied van thermische isolatie te bieden en energieverlies in gebouwen en technische installaties te verminderen. Het assortiment van glaswol, steenwol en ULTIMATE minerale wol biedt de gebruiker de mogelijkheid om optimale energieprestaties te realiseren, zelfs bij apparatuur met een hoge temperatuur.

Energiebalans

Bij een standaard gebruiksduur van 50 jaar besparen glaswol, steenwol en ULTIMATE producten van Isover meer dan 100 keer de hoeveelheid energie die is gebruikt tijdens de productie, het transport en de verwijdering ervan. In de meeste toepassingen slaat de energiebalans al na een paar maanden na montage positief uit.

Grondstoffen en afval

Isover glaswol, steenwol en ULTIMATE producten worden voor bijna 100% van natuurlijke grondstoffen gemaakt, zoals zand en vulkanisch gesteente. Deze zijn ruim voorhanden en worden door natuurlijke processen voortdurend vernieuwd. De producten zijn volledig recyclebaar en bevatten na vervaardiging aanzienlijke hoeveelheden productieafval (bijvoorbeeld 70-75% glasscherven bij glaswol).

Logistiek

Bij de verpakking van Isover producten wordt gebruik gemaakt van een compressietechnologie die zorgt voor een minimaal volume van rollen en pakketten. Dit maakt de producten eenvoudig te hanteren en te vervoeren en beperkt de benodigde opslagruimte in het magazijn, tijdens transport en op locatie. Minder transport helpt om de milieueffecten verder te beperken doordat het aantal gereden kilometers en de daarmee met vervoer gerelateerde CO2 uitstoot wordt gereduceerd.

Sustainable Solutions - Logistics