Prestatie

De beste transmissie van licht zonder mistneerslag


Transmissie van licht

Isover Solar producten zijn speciaal ontworpen om mistneerslag of condensatie op de beglazing te vermijden. Zij bevatten een erg kleine hoeveelheid organisch materiaal en kunnen bijgevolg stagnerende temperaturen in de collectors verdragen.

Temperatuur

Terwijl de servicetemperatuur van een zonnecollector tot 200°C kan bedragen, kan door stagnatie (trage circulatie van calorische vloeistof door laag water of systeemstoring) de temperatuur in de collector oplopen tot 230°C. Dit kan er toe leiden dat de verschillende organische bestanddelen in de isolatie, behuizing, buizen, etc. van de collector verdampen en condenseren op de beglazing van de zonnepanelen.

Transmissie van licht door het glas

Hoewel deze dampvorming geen effect heeft op de prestaties van het isolatieproduct, kan het de transmissie van licht door het glas verminderen en dus de prestatie van het zonne-energie opnamesysteem verminderen.

Isover Solar producten

Isover Solar producten zijn speciaal ontworpen om mistneerslag en condensatie op de beglazing, zelfs met hoge stagnatietemperaturen in de collectoren, tegen te gaan. Onze zonne-producten hebben zware mistneerslagtesten weerstaan en zijn officieel laboratorium gecertificeerd.

geen mistneerslag

wel mistneerslag