Prestatie

Makkelijk hanteerbaar: gebruiksvriendelijke isolatie met Isover Solar


Makkelijk hanteerbaar

Makkelijke hanteerbaarheid is erg belangrijk voor producenten van vlakke plaatcollectoren, omdat het de plaatsing van de isolatie in de collector verbetert - waardoor het de efficiëntie en snelheid van de fabricage verbetert.

Flexibiliteit en elastische vezelstructuur

ULTIMATE en glaswolproducten zijn prettig om te hanteren, vooral dankzij hun flexibiliteit en elastische vezelstructuur. Doordat ze vrij zijn van restproducten, hebben U (Ultimate) Solar en GW (Glaswol) Solar producten een aanmerkelijk gebruiksvriendelijkere grip. Met hun sterke vezels zijn ze ook minder stoffig dan steenwol gedurende bewerken en transporteren.

Perfecte aansluiting van materiaal in de collector

Perfecte aansluiting van materiaal in de collector

Licht gewicht met ULTIMATE en glaswol

50% lichter dan steenwol, voor een comfortabele en snellere installatie

Terwijl voor de zwaardere steenwolplaten twee personen nodig zijn aan de productielijn om ze in de collectoren te plaatsen, kunnen U Solar en GW Solar producten makkelijk door slechts één persoon gehanteerd worden.

Flexibiliteit en samendrukbaarheid

Dankzij de toegenomen flexibiliteit, is het plaatsen van ULTIMATE en glaswolproducten in zonnecollectoren eenvoudig. Zij passen zich aan tot de perfecte pasvorm in de collector, waardoor thermisch verlies bij de kaderranden verminderd wordt.

Hoge mechanische prestaties

Zelfs met hun lagere dichtheid en verminderde organische bestanddelen leveren Isover ULTIMATE en glaswol producten hoge mechanische prestaties dankzij de intrinsieke mechanische kwaliteit van hun vezels. Dankzij hun elasticiteit kunnen ze het gewicht van de absorptieplaat aan en toch hun dikte behouden.

Bovendien sluit de wol perfect om de absorptieplaat dankzij de natuurlijke flexibiliteit en veerkracht van de wol. Daarmee is de thermische prestatie nog efficiënter.

Mechanische sterkte

Waar de minerale wol isolatieplaten mechanisch gehanteerd worden op een productielijn, is goede mechanische sterkte essentieel om de integriteit te verzekeren en efficiënte hantering te garanderen. De hogere dichtheid van SW (Steenwol) Solar steenwolplaten biedt een toegenomen rigiditeit en grotere mechanische sterkte waar nodig.

Aangepaste producten

Isover levert maatwerkoplossing, met isolatieproducten die geleverd worden in verschillende vormen (platen of rollen), om aan de exacte afmetingen van de vlakke plaatcollector te voldoen. Met isolatie die op maat exact wordt voorgesneden, is installatie eenvoudiger en wordt installatietijd aanzienlijk verminderd – en producenten moeten niet langer kostbare productieruimte en arbeidstijd reserveren om zelf het snijwerk te doen.

ULTIMATE Solar producten bieden innovatieve verpakkingsoplossingen met het Easy Roll concept.

Isover rollen exact op maat voorgesneden