Akoestische isolatie

Akoestische isolatie in scheepsbouw toepassingen


Het Isover ULTIMATE assortiment garandeert een optimaal akoestisch comfort dankzij uitstekende geluidsabsorptie en geluidsisolerende eigenschappen.


Een prettige reis dankzij de stilte van ULTIMATE

Akoestische isolatie in Marine Scheepsbouw

Akoestische isolatie in marine toepassingen

Akoestische isolatienormen aan boord – in het bijzonder voor passagiersschepen – worden voortdurend hoger. Met Isover ULTIMATE komt u tot hoogwaardige akoestische oplossingen met een verbetering van akoestische eigenschappen tot 50% in vergelijking met traditionele oplossingen.

Dezelfde geluidsabsorptie met de helft van het gewicht

Met Isover ULTIMATE kunt u dezelfde geluidsabsorptie bereiken met ongeveer de helft van het gewicht van traditionele steenwol – waardoor u tijd en gewicht bespaart.Grafiek absorptieratio ULTIMATE

Luchtdoorstromingsweerstand (EN 29053) kPa×s/m²
ULTIMATE
Steenwol

24 - 30 (kg/m³): ≥ 13

30 - 50 (kg/m³): ≥ 5

40 - 50 (kg/m³): ≥ 30

70 (kg/m³): ≥ 18

60 - 70 (kg/m³): ≥ 48

100 (kg/m³): ≥ 25

80 -100 (kg/m³): ≥ 70

120 (kg/m³): ≥ 35


 

Geluidsisolatie

Geluidswering is één van de belangrijkste functies van isolatiematerialen, in het bijzonder bij passagiersschepen. Het is belangrijk om passagiers te beschermen tegen storend en mogelijk schadelijk geluid, en hen een prettige akoestische omgeving bieden. 

Buitengewone resultaten in geluidsisolatie

Lichtgewicht ULTIMATE isolatieproducten bereiken zeer goede resultaten in geluidsisolatie. Dit is aangetoond in akoestische metingen. Niet het gewicht is beslissend, maar de prestatie zelf!