Latest news Terug

Nieuw Fins cruiseschip geïsoleerd Isover

03/04/2014

150.000 vierkante meter aan isolatieplaten van Isover verwerkt in 'Mein Schiff 3'.


'Mein Schiff 3' en haar zusterschip 'Mein Schiff 4', worden in opdracht van TUI Cruises gebouwd en in mei 2014 zal nummer 3 klaar zijn. Het zijn innovatieve en stijlvolle schepen van 99.000 registerton, met een lengte van 295 meter en 36 meter breed. 1000 mannen en vrouwen zullen ieder schip bemannen. TUI Cruises is ook gericht op duurzaamheid en het milieu. Het schip bevat een aantal milieuvriendelijke snufjes, zoals een systeem om uitlaatgassen minder schadelijk te maken.

Het bouwproces van het 'Mein Schiff'-setje gaat in een recordtempo door nieuwe, modulaire bouwpraktijken. Na één jaar bouwen was 90% van de isolatie als geïnstalleerd op het schip.

importNews_STX-Finland-Mein-Shiff-3.jpg

'Mein Shiff 3' is geïsoleerd met Isover ULTIMATE en glaswol om maximale energie-efficiëntie te bereiken en tegelijkertijd gewicht te besparen. "De isolatie van het schip weegt nu 50% minder dan de standaard isolatie voor schepen van deze grootte en gewichtsklasse", zegt Matti Reijonen, productline manager van Saint-Gobain Isover Finland. "Dit bespaart een aanzienlijke hoeveelheid energie!"

Naast het gunstige gewicht is er gekozen voor Isover Marine Isolatie door de uitstekende thermische isolatie-eigenschappen: "Voor thermische isolatie van het schip zijn glaswolplaten gebruikt met een dikte van 100 tot 150 millimeter, aldus Matti Reijonen: "The TUI cruiseschepen zijn de eerste schepen waarbij rekening gehouden is met de U-waardes voor thermische doorgave om het beste isolatie-ontwerp te realiseren."

Tweederde van de 150.000 vierkante meter isolatie verwerkt in het schip had brandwerendheid als prioriteit. Hiervoor is een combinatie van glaswol en rotswol gebruikt met een dikte van 60 tot 70 millimeter.