Latest news Terug

‘Gracieuze’ ferry dankzij de lichtgewicht isolatie ULTIMATE

09/11/2012

Mede dankzij Isover ULTIMATE producten wordt de Viking Grace de meest milieuvriendelijke en energiezuinige ferry van de wereld.


Meest milieuvriendelijke en energiezuinige passagiersschip ter wereld

 

Viking Grace ferry met Isover ULTIMATE

Viking Grace ferry met Isover ULTIMATE

Viking Grace is een passagiers- en autoferry die is ontworpen om de route Turku – Aland Eilanden (Finland) – Stockholm (Zweden) op de Baltische Zee te varen. Bij de tewaterlating in 2013 is de ferry het meest milieuvriendelijke en energiezuinige passagiersschip ter wereld in haar omvang, met een BRT van 57.000 ton en een lengte van 210 m (880 hutten, capaciteit van 2800 passagiers). STX Finland bouwt het vaartuig Viking Grace voor een geraamde kostprijs van € 240 miljoen.

Laag brandstofverbruik

Het schip gebruikt vloeibaar aardgas (LNG) als brandstof en heeft daarmee een aanzienlijk lagere uitstoot in vergelijking met schepen die op olie varen. Om het brandstofverbruik verder te verminderen en haar impact op het milieu te beperken, is het optimaliseren van het gewicht van het schip een belangrijke prioriteit.

Isover Marine minerale wol

Isover Marine minerale wol is op uitgebreide schaal toegepast om deze doelstelling te bereiken. Ongeveer 40.000 m² Isover lichtgewicht glaswol en 90.000 m² Isover ULTIMATE oplossingen zijn aangebracht ter bescherming tegen brand (A15 tot A60) met een totaal gewicht van 240 ton. Dit is gelijk aan een vermindering in isolatiegewicht van 50% ten opzichte van traditionele oplossingen.

De ULTIMATE U MFA 66 30 mm en U MPN 66 70 mm zijn aangebracht om de stalen schotconstructies (A60) een brandwerendheid van 1 uur te bieden. De lichtgewicht Isover Marine oplossing wordt door rederij Viking Line en scheepswerf STX Finland als een belangrijk voordeel gezien om de energiezuinigheid van dit passagiersschip te verhogen.

Klik hier  voor meer informatie over Isover Marine isolatie.