Materialen

ULTIMATE

ULTIMATE isolatie: de nieuwe standaard voor topprestaties


ULTIMATE – Veiligheid, de lichtere oplossing.

Isover ULTIMATE

In de scheepsbouwindustrie worden normen steeds strenger, in het bijzonder waar het veiligheid aan boord betreft, met brandveiligheid als belangrijkste aspect. In de ontwikkeling naar grotere en snellere schepen speelt het gewicht van materialen en gewichtsvermindering een belangrijke rol.

Isover ULTIMATE productenassortiment

Het Isover ULTIMATE productenassortiment biedt het optimale antwoord: een nieuwe generatie minerale wol met hoge prestaties. ULTIMATE combineert alle voordelen van conventionele minerale producten wat betreft brand, thermische en akoestische isolatie, met substantiële gewichtsbesparing.

Met ULTIMATE spaart u zo veel meer.

In elk opzicht een perfecte balans: de thermische prestatie van ULTIMATE garandeert een sterke toename in energie-efficiëntie en vermindert tegelijkertijd de operationele kosten en CO2-uitstoot. Doordat ULTIMATE zeer licht is en samengedrukt verpakt wordt, is veel minder opslagcapaciteit en transport nodig. De installatie is eenvoudiger en sneller dan bij conventionele oplossingen – dit werkt kostenbesparend op de werf. Daarnaast biedt gewichtsbesparing veel voordelen in de gebruiksfase: minder brandstofkosten, minder CO2-uitstoot en een hogere topsnelheid.

ULTIMATE – de nieuwe norm voor topprestaties.

De laatste isolatievernieuwing van Isover biedt een uniek hoog prestatieprofiel: uitzonderlijke brandwerendheid gecombineerd met laag gewicht en thermische efficiëntie.

Voordelen ULTIMATE in industrie

uitstekende thermische isolatie

optimale flexibiliteit

effectieve brandbeveiliging

duurzame oplossing

ruimtebesparing dankzij uitstekende samendrukbaarheid

Uitstekende
thermische
isolatie

Maximale
flexibiliteit
 

Effectieve
brand-
beveiliging

Duurzame
oplossing
 

Hoge
mechanische
sterkte

Optimale akoestische prestaties

prettige verwerking

uniek licht gewicht

voordelige oplossing

snelle verwerking

Optimale
akoestische
prestaties

Prettige
verwerking
 

Uniek
licht
gewicht

Voordelige
oplossing
 

Snelle
verwerking
 ULTIMATE Brandveilig

Effectieve brandbeveiliging

ULTIMATE voldoet aan de strengste normen voor brandveiligheid, van het hoogste niveau van materiaalgedrag bij brand tot uitstekende brandwerende eigenschappen.


ULTIMATE Lichtgewicht

Uniek lichtgewicht

ULTIMATE combineert uitzonderlijke niveaus van brandveiligheid en thermische isolatie met extreem licht gewicht. ULTIMATE is tot 50% lichter dan conventionele thermische, akoestische en brandveiligheidsproducten van minerale wol.


ULTIMATE Thermische isolatie

Uitstekende thermische isolatie

Zelfs met een hoge maximale werktemperatuur tot 660 °C biedt ULTIMATE goede hittebescherming. De grondstoffen in ULTIMATE worden voor 100% omgezet in efficiënte isolatie.  Dit garandeert veel betere thermische isolatiewaarden bij een lager gewicht.


Isolatieprestatie op maat

Het ULTIMATE standaard productenassortiment komt tegemoet aan de eisen op het gebied van brandwerende, geluids- en thermische isolatie. Aanvullend levert Isover een selectie van bekledingen voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld vochtbescherming.

Milieu

EUCEB

RAL

ULTIMATE is volgens de EU criteria geclassifeerd als niet-carcinogeen en voldoet aan de strenge Duitse wetgeving; is EUCEB gecertificeerd en gedocumenteerd door het RAL-keurmerk “producten van minerale wol”.