Toepassingen

Procesleidingen

Isolatie voor procesleidingen van kleine tot grote diameters

Het belang van industriële leidingisolatie

Procesleidingen

Procesleidingen

Procesleidingen voor het transport van vloeistoffen en gassen vormen een belangrijk onderdeel van het industriële proces. Goede leidingisolatie is essentieel omdat het zorgt voor:

  • thermische stabiliteit van het getransporteerde medium
  • energie efficiency, minimale warmteverliezen en lage CO2 uitstoot
  • een veilige werkomgeving - het beschermt werknemers tegen hete oppervlakten
  • preventie tegen corrosie, door de reductie van het vochtgehalte en condensatie
  • reductie van geluidsoverlast door turbulentie
  • passieve bescherming tegen brand

Isover isolatie-oplossingen voor procesleidingen zijn de beste keuze om bovenstaande eisen te voldoen. Ze bieden oplossingen voor een groot aantal toepassingen in een groot temperatuurbereik.


ULTIMATE PROTECT Schalen

ULTIMATE PROTECT Schalen

Voorgevormde schalen in ULTIMATE kwaliteit

Voor de isolatie van leidingen met een diameter tot 365 mm biedt Isover voorgevormde schalen. De U PROTECT 1000 S Pipe Section schalen zijn niet alleen eenvoudig en snel te installeren maar ook licht in gewicht en geven tot wel 25% betere thermische prestatie. Isover biedt een breed assortiment schalen voor eenvoudige, veilige en efficiënte isolatie. De Isover schalen leveren extra installatievoordeel: door een lengte van 1,2 m is de installatietijd korter en wordt het risico op koudebruggen gereduceerd met 20%.

Het Isover U Protect 1000 S pipe section assortiment wordt geleverd in ULTIMATE minerale wol met een maximum service temperatuur (MST) van 660°C. De onbeklede ISOVER schalen zijn onbrandbaar volgens Euroklasse A1 (EN13501) en dragen bij aan hoge eisen voor brandveiligheid in industriële omgeving.


Leidingisolatie voor grote leidingdiameters

Voor meer gecompliceerde constructies, zoals leidingen met een grote diameter en vaten, complexe componenten en omgevingen met een hoge mechanische spanning, bieden flexibele producten zoals Isover Wired Mats (in steenwol of ULTIMATE kwaliteit) en Isover's technische crêpage rollen, zoals de TECH Crimped Roll 2.0 , een ideale oplossing.