Proces-apparatuur

Industriële proces-apparatuur en turbine-isolatie


Isover levert isolatie-oplossingen geschikt voor de brandveilige, thermische en akoestische isolatie van industriële proces-apparatuur.

 


Procesapparatuur isolatie

Procesapparatuur isolatie

Naast de belangrijkste industriële procesonderdelen zoals ketels, tanks, schoorstenen en leidingwerk, zijn er andere elementen in de installatie die bijzonder moeilijk te isoleren zijn, zoals warmtewisselaars, kleine vaten en turbines. Isover biedt oplossingen om aan de behoeften van de individuele klant te voldoen.

Isolatie voor proces-apparatuur

De oplossingen van Isover bieden niet alleen effectieve thermische prestaties om op de energiekosten van het proces te besparen en de efficiëntie te verbeteren, ze bieden ook goede mechanische prestaties en hoge akoestische prestaties om geluidshinder vanuit industriële installaties te verminderen.

Turbine-isolatie

Turbine-isolatie

Turbine-isolatie

De isolatie van stoomturbines is ingewikkeld en stelt strenge eisen aan het isolatiesysteem. Niet alleen het systeem moet bij hoge temperaturen werken, maar de mechanische belasting die door hevige trillingen in de turbines wordt veroorzaakt, draagt bij aan de problemen waarmee de systeemontwerper van de isolatie wordt geconfronteerd.

Industriële matrassen

Daarom ligt het antwoord vaak in speciale industriële matrassen met een vulling van Isover minerale wol isolatie. De textielmatrassen die bestand zijn tegen hoge temperaturen, kunnen gemakkelijk worden verwijderd tijdens inspectie- en onderhoudswerkzaamheden.

Isover U Tech Wired Mats

Isover gaasdekens bieden een alternatieve oplossing voor installaties met hoge bedrijfstemperaturen. De U Tech gaasdekens zijn meer flexibel en elastisch dan traditionele steenwol materialen en zijn geschikt voor temperaturen tot 620°C MST. U Tech Wired Mats , die uiterst licht van gewicht zijn in vergelijking met traditionele steenwol alternatieven, bieden een lage thermische geleidbaarheid en zeer goede akoestische prestaties.