Cryogene toepassingen

Isover CRYOLENE: Isolatie voor cryogene toepassingen


Isover CRYOLENE oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor de isolatie van cryogene toepassingen zoals vloeibaar aardgas (LNG), vloeibare zuurstof of stikstof.


Cryogene toepassingen

Cryogene toepassingen

De eisen voor cryogene opslagtanks, voor bijvoorbeeld vloeibaar aardgas (LNG), vloeibare zuurstof of stikstof, zijn veeleisend voor zowel de constructie als het isolatiesysteem. De tankinhoud kan uitzetten en samentrekken, afhankelijk van het niveau en temperatuur van de vloeistof. Het isolatiemateriaal moet daarom flexibel en comprimeerbaar zijn.

Isover CRYOLENE: isolatie van cyrogene opslagtanks en vaten

Isover CRYOLENE oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor de isolatie van cryogene tankwanden en -daken. De zeer veerkrachtige glaswolrollen zijn zodanig ontworpen dat ze hun elasticiteit behouden bij temperaturen van -170°C tot +120°C. Door de afwerking met versterkt glasvlies of versterkt aluminium beschikken CRYOLENE producten over een hoge treksterkte.

Veerkrachtige glaswol deken

Isover CRYOLENE is een veerkrachtige glaswol deken, die in rolvorm wordt geleverd. Deze kan aan één zijde met versterkt glasweefsel (V. V) of met versterkte aluminiumfolie (A. A) gecacheerd zijn:

  • CRYOLENE 681 is ontworpen voor de isolatie van zwevende dekken.
  • CRYOLENE 682 is ontworpen voor de isolatie van tankwanden.CRYOLENE is geschikt voor gebruik met perliet.

Ongeëvenaarde prestaties bij cryogene temperaturen

CRYOLENE producten bieden uitstekende prestaties bij cryogene temperaturen, hebben een lage thermische geleidbaarheid, zijn licht van gewicht en hebben een hoge flexibiliteit en treksterkte. De producten kunnen op lange rollen worden geleverd om het aantal koudebruggen te verminderen.

Luchtscheiding en vloeibare zuurstof

Voor de isolatie van luchtscheidingsunits, vloeibaar zuurstoftransport of opslagvaten biedt Isover speciale minerale wol oplossingen met een extreem laag organisch gehalte, die voldoen aan de AGI-Q 118 criteria en gelijkwaardige normen.  

Voor meer informatie over het Isover CRYOLENE assortiment neem  contact  met ons op.