Thermische isolatie

Thermische isolatie


Isover producten bieden een lage warmtegeleidingscoëfficiënt voor een verbeterde energie-efficiëntie.


Excellent Thermal Insulation

De warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda) is direct gerelateerd aan energie-efficiëntie - hoe lager de warmtegeleidingscoëfficiënt van een product is, hoe beter het in staat is om warmteverlies te voorkomen (of warmtetoename in gekoelde systemen).


Wat is thermische geleiding?

Thermische geleiding, λ (T) of k(T), is de eigenschap van een materiaal die het vermogen aangeeft om warmte te geleiden. Het wordt voornamelijk gebruikt in de Wet van Fourier inzake warmtegeleiding.Het wordt gedefinieerd als de hoeveelheid warmte, ΔQ, die via tijd Δt wordt overgebracht door een dikte L, in een richting loodrecht op oppervlak A, als gevolg van een temperatuurverschil ΔT, onder stabiele omstandigheden en wanneer de warmteoverdracht alleen afhankelijk is van de temperatuur gradiënt.

Isover industriële isolatieproducten

Isover industriële isolatieproducten

Isover industriële isolatieproducten

Isover industriële isolatieproducten bieden een hoogwaardige thermische isolatie bij een temperatuurbereik van minus 190°C tot +700°C. De thermische geleiding is op kwaliteit gecontroleerd volgens norm EN 12667 (voor vlakke producten) en ISO EN 8497 (voor leidingschalen).

U Tech – innovatie in isolatie

Met U Tech biedt Isover een uniek productassortiment voor een hoge thermische efficiënte bij hoge temperaturen. Met beduidend lagere λ (T) waarden biedt U Tech:

  • Tot 45% betere thermische efficiëntie• tot 30% minder isolatiedikte,
  • Tot 50% gewichtsbesparingen vergelijking met traditionele steenwol oplossingen.