Geluidsisolatie

Industriële geluidsoplossingen


Zoals met alle akoestische isolatievraagstukken, zal de optimale oplossing altijd in een combinatie van goed systeemontwerp en doeltreffende akoestische isolatie liggen.


Optimale geluidsisolatie met de innovatieve oplossingen van Isover

Insulation Optimal Acoustic Performance

Isover biedt een breed scala aan oplossingen in glaswol, steenwol en de innovatieve ULTIMATE minerale wol voor een optimale akoestische isolatie in een industriële omgeving.


Hoge geluiddemping

Isover minerale wol oplossingen worden gekenmerkt door een hoge longitudinale luchtstromingsweerstand (maximaal 100 kpa•sec/m²) en uniforme porositeit (93-99%), wat resulteert in een hoge geluiddemping. Hun uitstekende prestaties zijn een direct gevolg van hun elastische eigenschappen en lage elasticiteitsmodulus, die Isover minerale wol oplossingen een lage dynamische stijfheid geeft en hen superieur maakt aan andere isolatiematerialen, zoals schuimplastic.

ULTIMATE prestaties

Terwijl dikte bij isolatiemateriaal een belangrijke factor is om geluid te kunnen absorberen, is ook de kwaliteit van de vezels een bepalende factor. 

Geluidsabsorptie

ULTIMATE minerale wolproducten zijn met name geschikt om geluid te absorberen vanwege de unieke methode waarmee de vezels worden geproduceerd, waarbij slakken of vulmiddel wordt vermeden en vermeden en een hoogwaardige vezelstructuur ontstaat.

Op het gebied van absorptieverhouding bereikt ULTIMATE identieke geluidsisolerende eigenschappen met ongeveer slechts de helft van het gewicht van commerciële steenwol, of anders gezegd met de helft van de dikte – hetgeen erg belangrijk kan zijn bij industriële apparatuur waar de ruimte beperkt is.