Latest news Terug

CINI in gesprek met Isover: "Integratie alle partijen in supply chain"

24/03/2014

Isover's TECH-assortiment voldoet aan CINI; lees het in het Isolatie Magazine


Alle glaswol-, steenwol- en ULTIMATE-producten van Isover voldoen aan de specificaties van CINI; hét standaardisatie-instituut op het gebied van thermische isolatie voor de (petro)chemie. Door de densiteit niet langer te zien als een minimumeis is het mogelijk geworden om de lichte Isover ULTIMATE producten toe te passen naast de meer gangbare steenwol oplossingen. Met het totale TECH-assortiment bestaande uit een combinatie van glaswol-, steenwol- en ULTIMATE-producten kunnen wij u altijd een optimale oplossing bieden die voldoet aan de CINI-specificaties, of het nu gaat om ruimtebesparende, energiebesparende of kostenefficiënte oplossingen.

Isoleren blijft altijd rekenen: met isolatieprestaties, proceseisen, kosten en besparingen. Volgens Eddie Oprel, sales manager bij Isover, is het tijd voor een grote schoonmaak: "Ik nodig adviseurs, engineers, opdrachtgevers en isolatiespecialisten uit hun documenten tegen het licht te houden". Er is namelijk veel veranderd. Isolatiematerialen en hun karakteristieken maakten een ontwikkeling door. Europese normen werden aangepast, er is een nieuw Bouwbesluit, een nationaal Energie-akkoord en een verplichte CE-markering voor isolatie producten in de industrie en AC/CV. Reden genoeg om specificaties en bestekken eens te actualiseren.

Isover reikt de helpende hand door onder andere TechCalc aan te bieden, een rekenprogramma dat isolatieberekeningen voor installaties in de utiliteit en de industrie aanbiedt. In de praktijk en fabriek kan alles net even wat anders lopen dan in theorie of laboratoria, vandaar dat Isover steeds zoekt naar een balans tussen theoretische- en praktijk-experts. Eddie Oprel: "Meestal komen de beste ideeën uit de praktijk".

Meer over Saint-Gobain Isover's visie op industriële isolatie leest u in het Isolatie Magazine van afgelopen december. Op pagina 14 alles over ons TECH-programma en op pagina 34 een interview van CINI met onze internationale marketing manager Michael Berger en sales manager Eddie Oprel. Klik hier of op de cover om de uitgave te lezen.