Brandwerende isolatie

Brandwerende isolatie van luchtkanalen

Isover biedt oplossingen in ULTIMATE minerale wol voor brandwerendheden tot wel 120 minuten.


AC/CV brandveilige isolatie

AC/CV brandveilige isolatie

Brandveiligheid is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van AC/CV installaties en speelt een grote rol bij de doorvoering van een luchtkanaal door een brandafscheiding. 

Brandwerendheid van luchtkanalen

De brandwerendheid van een bouwcomponent wordt uitgedrukt in de tijd dat een component in staat is om aan de stabiliteitseisen te voldoen, voorkomt dat vlammen en brandbare gassen overslaan en ervoor zorgt dat de temperatuurstijging van de niet blootgestelde zijde beperkt blijft. Brandwerendheden zijn over het algemeen in de regelgeving en/of specificaties vastgelegd. 

Brandwerendheid is van groot belang bij luchtkanalen door wanden en vloeren die ontworpen zijn om als brandscheiding te dienen. Hierbij moeten ook de doorvoeringen zelf aan hoge brandwerendheidseisen voldoen.

Met het Isover U Protect isolatiesysteem kunt u een optimale brandwerendheid van luchtkanalen garanderen, tot wel 120 minuten (EI120). Het is het enige systeem op de markt dat volledig getest is volgens de recentste (2014) versie van de EN1366-1 en bovendien door Efectis beoordeeld is volgens NEN 6069:2011.

Isover's U Protect oplossingen

Het isolatiesysteem bestaat uit U Protect Slab 4.0 isolatieplaten voor rechthoekige kanalen of U Protect Wired Mat 4.0 voor ronde kanalen. Samen met Protect Fire Screws, Protect BSK lijm, Protect BSF kit en Protect Black Tape vormt het een compleet systeem voor optimale brandveiligheid.

Het systeem is tot wel drie keer lichter dan traditionele oplossingen! Hierdoor kunt u met een lichtere ophangconstructie werken. Isover heeft voor u een handige software tool om het aantal benodigde ophangbeugels te bepalen. Daarnaast is het systeem eenvoudig te installeren. Lijm en kit zijn alleen nodig bij doorvoeringen van wanden en vloeren.

Dit systeem biedt de volgende voordelen:

  • Brandwerende, thermische en akoestische isolatie in één
  • Optimale brandwerende waarden voor ventilatiekanalen
  • Lager gewicht dan andere traditionele isolatie-oplossingen
  • Gemakkelijk te installeren

Brandwerendheid

Isover's U Protect oplossingen kunnen de volgende brandwerendheid in ventilatiekanalen realiseren:

  • Ronde luchtkanalen 
    Tot 2 uur brandwerendheid tegen branden die zich binnen of buiten het kanaal voordoen, zowel bij horizontale als verticale kanalen. U Protect Wired Mat is een gaasdeken geschikt voor ronde kanalen.

Isover helpt u graag

Neem met ons contact op voor een advies op maat, voor onder andere: keuze van de juiste isolatiedikte, bepaling van het juiste ophangbeugels, etc. Stuur een  email .