Prestaties

Geluidsbeheersing

Geluidsbeheersing in AC/CV-installaties kan worden bereikt door een combinatie van een zorgvuldige systeemkeuze en een doeltreffende isolatieoplossing

Akoestisch geïsoleerd luchtkanaal

Akoestisch geïsoleerd luchtkanaal

Geluidsbeheersing

Akoestische isolatie in AC/CV -installaties is cruciaal om te voorkomen dat geluid, dat door de AC/CV units en andere apparatuur wordt voortgebracht en door luchtturbulentie in het systeem ontstaat, tot overlast voor de gebruikers van het gebouw leidt.

Comfort

De primaire functie van AC/CV -installaties is het comfort van de gebruikers te verbeteren. De geluidshinder die door de installatie wordt veroorzaakt mag daarbij niet over het hoofd worden gezien.

Isover glaswol biedt uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. De geluidsgolven die het materiaal opvangt worden door de afzonderlijke vezels verstoord en daarmee geabsorbeerd. Hierdoor wordt resonanties in een luchtkanaal of leiding voorkomen.

Akoestische isolatie van luchtkanalen

Turbulentie in de luchtstroom door luchtkanalen is een veel voorkomende oorzaak van geluidsontwikkeling. Om dit probleem direct aan te pakken heeft Isover een assortiment aan speciale akoestische leidingvoeringen ontwikkeld in plaat- of dekenvorm. Deze worden aan de binnenzijde van het leidingwerk bevestigd en staan in contact met de luchtstroom.